top of page
Search
  • Writer's pictureAX Designer

ЗАВЕСИ - ЗАЩО ДА Е ЕДНА, АКО МОЖЕ ДА СА ДВЕ

Ария на цветовете. Но не в мебелите или в аксесоарите, а в текстила. Какво ще кажете?


Според последните трендове при производството на среден и не само клас мебели, все по-често в каталозите виждаме изчистени и едноцветни модификации.


Кухня изцяло в черно или графит. Холови секции само в бели плоскости или пък спални от еднороден по цвят материал. Комбинациите от два или повече цвята намаляват като опция, защото съчетанието им като тонове с бои/мазилки за стени и подови настилки затруднява крайния потребител. Той от своя страна все по-често избира едноцветни мебели и залага финалните шрихи на своя интериорен проект с цветни завеси, килими или няколко на брой малки цветни елемента.



Едноцветните и изчистени интериори позволяват съчетанието не просто на перде и завеса с шарки и в наситен различен цвят, но и позволяват да развихрите фантазията си и да добавите не една, ами цели две на брой завеси, при това различни и като визия и цветове.


Представяме ви няколко идеи как да съчетаете такива завеси и да изпъкнете с интериорно решение при текстила, извън рамките на стандартното им разположение.


Една от опциите, която създава повече усещане за обем и в същото време разчупва линията на отворени помещения с големи прозорци е използването на два цвята изчистени завеси в комбинация.







Друга идея е пришиването на отделни елементи към едноцветна завеса от друга, с което да се подчертае съчетанието към други детайли в обзавеждането. При това съвсем точно и със силна експресивност.




Не на последно място - съчетанието на две завеси - едноцветна с такава, която има шарки в същите тонове. За още по-впечатляваща визия, може да добавите и същата комбинация от декоративни възглавнички за меката ви мебел.


Независимо от решението, експериментирайте смело. Ако срещнете трудност, може да се доверите и на нашия екип от дизайнери, които да ви помогнат с най-впечатляващата и стилна комбинация.


104 views0 comments
bottom of page