top of page
Search
  • Writer's pictureAX Designer

ДЕТСКАТА СТАЯ И НЕЙНИТЕ ЦВЕТНИ ФЕРИИ

Детската стая често е малка, но с няколко цветни хитрини, красив текстил и подбрани детайли може да се превърне в истинската приказка - мечтата на Вашето дете.


Понякога обзавеждането и декорирането на детската стая се оказва най-голямото предизвикателство за новопритежателите на един дом. Особено, когато в желанието си да създадат здравословна и уютна среда за своите деца, при това в доста компактни помещения, те търсят функционални, но и адекватно съобразени решения според възрастта на малките им или подрастващи обитатели.


Със следващия снимков материал, ще ви дадем креативни решения как чрез подходящ текстил да запазите стила на своят дизайнерски проект, но и да внесете цветни акценти, които да носят още повече настроение на вашите деца и да стимулират сетивата им по най-благоприятния начин.


Всички знаем, че детската стая на проект на дизайнер е една, а когато любимият ви малчуган / малчугани / заиграе в нея - подредената среда се превръща в "бойна" площадка с куп шарени играчки, които неминуемо променят визията на всичко.


По тази причина нашият първи концептуален съвет е:


Придържайте се в една или максимум две гами цветове на всичко в обзавеждането. В това число и текстила.

Изчистени мебели в светли цветове и текстил в контрастен втори цвят е чудесна идея, която няма да натоварва сетивата и ще поддържа баланса спрямо декоративните детайли и многото детски принадлежности в безброй цветове. Ето и няколко идеи как:






Ако все пак вашето усещане за детство е свързано с многоцветност и намирате съчетанието на повече ярки цветове за по-удачен избор, тогава смело заложете на тапети с герои, точки, животни или фигури, едноцветен текстил в ярък нюанс, килим и спално бельо - също толкова изразителни.

Този вариант за по-малки деца създава по-будно усещане и може да служи като учител за света и всички дребни детайли на заобикалящата среда, за които те в по-ранна възраст са изключително сенситивни и любопитни.






Що се отнася конкретно до изборът на щори или завеси, практиката ни показва, че колкото по-малко е детето, повече надделяват щорите. При по-малки деца, нуждата от по-често проветрение, по-рядка поддръжка прави римските щори перфектното решение.

За подрастващите цветовете и уютът са по-важни. Затова пердета в нежни светли нюанси, които ще дават достъп на много светлина в помещението, в комбинация със затъмнящи завеси, за да се радват на сладка дрямка до късно през уикенда, са изборът, който следва да направите.


На каквото и решение да се спрете, нашият екип ви съветва винаги да включвате и децата си и тяхното мнение в избора. Дори и малки, те често проявяват първична емоция по повод на нещата, които им влияят позитивно, а тя е добър индикатор за вас и средата, която ще им изградите, за да имат щастливо детство в дома си.


Децата, не по-малко от възрастните, имат силно чувство за принадлежност към своя си свят и то се проявява най-бързо в собственото им пространство, отделено вкъщи.




91 views0 comments
bottom of page