top of page
Search
  • Writer's pictureAX Designer

5 СПИРАЩИ ДЪХА ЗАВЕСИ ЗА ВСЕКИДНЕВНА

Updated: Dec 11, 2018

Има такива завеси, които те карат да се влюбиш. От първия поглед.
Знаете ли, че влизайки в едно помещение, най-често прозорците се намират точно пред очите ви и поради тази причина първото, на което те се спират е текстилът, с които са декорирани. Пердето често остава по-неутрално, особено когато е съчетано със завеса, защото целта му е много ефирно и без да се натрапва, да даде възможност на светлината да освети стаята ви. Завесата от своя страна има своята кралска роля. Да се открои тежко и не задължително с цвят, колкото с присъствие.

“Завесите са тази част от текстила, която най-често обира овациите. Очите винаги спират първо върху тях.”

Ето няколко идеи на видове завеси, които не само следват последните интериорни тенденции в тексила, но и не могат да не останат незабелязани за вашите гости.


НЕУТРАЛНИОт пясъчни и пастелни, топли цветове до съвсем неутрални, сливащи се със тоновете на стените и мебелите. Дали ще изберете кадифе, софт материи, сатен или класически блекаут, това са завеси, които носят усещане за пълна хармония. Съчетани в няколко нюанса с всички детайли в помещението, те ще ви носят усещане за спокойствие. А именно във всекидневната сутрин, когато пиете своето кафе или четете книга и релаксирате, ефектът от тяхното присъствие ще е сигурен.В ХАРМОНИЯ С ПРИРОДАТА


Ако сте почитател на повече наситените цветове, бохо стила и се радвате на много живи растения в дома си, този тип завеси ще завърши интериора ви по възможно най-стилния начин. Завеси на палмови листа, цветя, дървесни елементи, във всички нюанси на зелено и кафяво. Изборът през настоящия сезон е голям и този тип текстил е изключително атрактивен.


КОЖИ И ПАК КОЖИНе е годината на Змията, но пък краските имитиращи всякакъв вид животинска кожа присъстват в тенденциите, както в облеклото, така и е интериора. Особен акцент дават завесите в златисти и кафеникави нюанси, имитиращи кожата на едно от най-красивите и страховити влечуги - змията. И докато рядко човек има такъв домашен любимец, завесите с подобна краска може да ви станат любими от раз. Гарантираме ви го!


ПОП АРТ СИНЬО


Меко синьо, в нюанси на сиво или в съчетание с него. Близки по тонове и задължително от меки и ефирни материи. Тук контраст създават аксесоарите, корнизите или някое уникално произведение на поп арт изкуството, а защо не и фотография.


ГОРЧИЦАГорчицата остава сред любимите цветове в текстила и тази и в новата година. Слънчевото излъчване на такива контрастни завеси, независимо в кой топъл нюанс на жълтото и дори с оранжевите нотки изпълва всекидневната с настроение и носи силно позитивни емоции. В съчетание със сивото е комбинация, която ни се иска никога да не излиза от мода, защото е в духа на новото време - цветно, лудо и вдъхновяващо.


308 views0 comments

Commentaires


bottom of page